Tindafjellet & Skurvenuten vindpark, Gjesdal, Rogaland, Norway

  • Bygningstype:
  • Energikonstruksjon
Full skjerm Avslutt

Peikko Norge AS har levert Rock Anchor Foundation Technology til Tindafjellet og Skurvenuten vindkraftverk, som er lokalisert på Gjesdal i Rogaland.

Peikko var til 5 vindturbiner ansvarlig leverandør for de strukturelle bergeningene knyttet til design av fundamenter, samt leveransen av stålkomponenter som omfattet rock adapter-plate med tårnbolter, FATBAR fjellforankringsbolter, integrert fjellboringsmal -og montasjesystem, samt spesialtilpasset armeringsteknologi.

Prosjektet er utviklet av ASKO Fornybar AS. Hovedentreprenør var Risa AS. Deres underentreprenør Espeland AS utførte stålmontasjen og betongarbeider, i forbindelse med  byggingen av Peikko Rock Anchor Foundation. Vestas leverte 5stk V117-3.3MW turbiner, tårnhøyden er på 92 meter. Vindkraftverket er planlagt å være operativ i løpet av 2018.

Les mer down-arrow.png

Rask respons og kort leveringstid er gode grunner til at vi valgte fjellfundamenter i fra Peikko. Det å ha en kort linje mellom et eget dedikert Peikko design team for prosjektering av fundamenter, fabrikk og produksjon, samt enkel og effektiv leveringsrute fra Finland til Norge er essensielt på et prosjekt med kort byggetid.

Johannes Lundal, Prosjektutvikler i Risa AS

Prosjektinformasjon

Utvikler:
ASKO Fornybar AS
Entreprenør:
Risa AS / Espeland AS
Levert, år:
2017
Ferdigstilt, år:
2018
Antall turbiner:
5
Turbinprodusent:
Vestas
Turbinstørrelse, MW:
V117-3.3MW
Tårnhøyde, m:
92

Kontakt oss