Tellenes vindpark, Soknedal og Lund Kommuner, Norway

  • Bygningstype:
  • Energikonstruksjon
Full skjerm Avslutt

Peikko Norge AS har levert Rock Anchor Foundation Technology til Tellenes vindpark, som er lokalisert i Soknedal og Lund Kommuner i Rogaland.

Peikko var til 50 vindturbiner ansvarlig for de strukturelle beregninger knyttet til design av fundamenter, samt leveransen av stålkomponenter som omfattet FATBAR fjellforankringsbolter, rock adapter-plate med tårnbolter, integrert fjellboringsmal- og montasjesystem, spesialtilpasset armeringsteknologi.

Prosjektet var utviklet av Zephyr og Norsk Vind Energi. Investoren er Black Rock. Google har inngått en avtale for kjøp av hele kraftproduksjonen i 12 år, til å forsyne deres europeiske datasentre med fornybar energi. Vindparken ble ferdigstilt og satt i drift september 2017

Hovedentreprenøren Stangeland Maskin AS, hadde oppdraget med å bygge vindparkens infrastruktur. Deres underentreprenør Skanska AS, utførte stålmontasjen og betongarbeid, i forbindelse med byggingen av Peikko Rock Anchor Fundations. Siemens leverte 50stk SWT-3.3MV-113 turbiner, tårnhøyden er på 93 meter.

Peikko leverte FATBAR fjellforankringsbolter, rock adapter-plate med tårnbolter, borejigg- og montasjesystem, spesialtilpasset armeringsteknologi.

Peikko er også ansvarlig for de strukturelle beregningene knyttet til designet av Rock Anchor Foundation.

Les mer down-arrow.png

- For en dag! Øyvind Isachsen, konsernsjef i Norwea, sa under den offisielle åpningen.

- Åpningen av Tellenes markerer en historisk dag for norsk vindkraft. I løpet av 14 måneder har teamet bak Tellenes bygget et kraftverk på størrelse med Alta kraftverket, som i seg selv er en imponerende prestasjon. Dessuten, med BlackRock som eiere, og Google som kjøper kraftproduksjonen, har vi nå klart å få etablert vindkraft som en fremtidig industri i Norge, fortsetter Isachsen.

Øyvind Isachsen, CEO of Norwea

Prosjektinformasjon

Utvikler:
Zephyr AS
Entreprenør:
Stangeland AS / Skanska AS
RIB:
Peikko is also responsible for the structural associated to the design of the Rock Anchor Foundation
Levert, år:
2016-2017
Ferdigstilt, år:
2017
Antall turbiner:
50
Turbinprodusent:
Siemens
Turbinstørrelse, MW:
WT-3.2MW-113
Tårnhøyde, m:
93

Kontakt oss