Marker wind park, Ørje, Norway

  • Bygningstype:
  • Energikonstruksjon
Full skjerm Avslutt

Peikko Norge AS leverer Rock Anchor Foundation Technology til Marker vindpark, som er lokalisert nær svenskegrensen øst for slusebyen Ørje.

Peikko er til 15 vindturbiner ansvarlig for de strukturelle beregingene knyttet til design av fundamenter, samt leveransen av stålkomponenter som omfatter FATBAR fjellforankringsbolter, rock adapter-plate med tårnbolter, integrert fjellboringsmal- og montasjesystem, samt spesialtipasset armeringsteknologi. Leveransene er planlagt i perioden mellom april – august  2018.

Det er Scanergy som har sørget for utviklingen av vindparken, men selve utbyggingen skjer i samarbeid med investoren BKW Energie AG. Prosjektstyring under byggefase håndteres av Proxima Scandinavia AS, et joint venture-selskap etablert mellom BKW Energie AG og Captiva Capital Partner AS, en investeringsforvalter innen vindkraft, vannkraft og eiendom i Norge og Sverige.

Bergquist Maskin og Transport AS er tildelt anleggskontrakten for vindparken, som blant annet omfatter adkomst- og interne veier, hardstands for kraner, samt vindturbinfundamenter. Med seg har de Askim Entreprenør AS til å utføre stålmontasje og betongarbeider, i forbindelse med byggingen av Peikko Rock Anchor Fundations. Vestas leverer 15stk V136-3.6MW turbiner, tårnhøyden er på 142 meter. Vindparken er planlaget til å være operativ innen utgangen av 2018.

 

Les mer down-arrow.png

Peikkos bergforankrede fundamenter reduserer behovet for betong med mer enn 90%. Tradisjonelle gravitasjonsfundamenter til disse vindturbinene vil kreve omkring 600 m³ med betong, nå klarer vi oss med i underkant av 50 m³, det er bra for miljøet. Det har vært avgjørende at Peikkos løsninger er både kostnadseffektive og miljøvennlige.

Sebastian Prause, Byggeleder hos Scanergy

Prosjektinformasjon

Utvikler:
Scanergy AS
Entreprenør:
Bergquist Maskin og Transport AS / Askim Entreprenør AS
RIB:
Peikko is also responsible for the structural calculations associated to the design of the Rock Anchor Foundations
Levert, år:
2018
Ferdigstilt, år:
2018
Antall turbiner:
15
Turbinprodusent:
Vestas
Turbinstørrelse, MW:
V136-3.6MW
Tårnhøyde, m:
142

Kontakt oss