Egersund vindpark, Rogaland area, Norway

  • Bygningstype:
  • Energikonstruksjon
Full skjerm Avslutt

Peikko Norge AS har levert Rock Anchor Foundation Technology til Egersund vindpark, som er lokalisert i Eigersund Kommune i Rogaland.

Peikko Group’s datterselskap Peikko Norge AS har levert en betydelig ordre for Rock Anchor Foundation teknologi til Egersund Vindpark i Rogaland. Peikko var ansvarlig for både fundamentdesign og tilhørende stålkomponenter som FATBAR fjellforankringsbolter, rock adapter-plate med tårnbolter, integrert fjellboringsmal- og montasjesystem, samt spesialtilpasset armeringsteknologi.

Prosjektet er utviklet av Norsk Vind Energi. Investor er Luxcara. Totalentreprenør på prosjektet var Veidekke Entreprenør ASA, som også urførte byggingen av Peikko Rock Anchor Foundations. Underentreprenør Bertelsen & Garpestad sørget for grave og sprengningsarbeider i forbindelse med veier og fundamenter. Senvion leverer 33stk WT-3.4MV-114 turbiner, Nacellehøyden er på 93 meter. Vindparken ble ferdigstilt og offisielt åpnet mai 2017.

Egersund Vindpark var det andre store prosjektet i Norge hvor det brukes Peikko Rock Anchor Foundations Technology.

Les mer down-arrow.png

Vi ønsker å være i forkant av utviklingen, som betyr å utnytte ny teknologi i våre prosjekter. Peikko’s fjellforankringsfundament er den beste løsningen for Egersund Vindpark

Helge Furuset, innkjøpsleder hos Veidekke ASA

Prosjektinformasjon

Utvikler:
Norsk Vind Energi A/S
Entreprenør:
Veidekke ASA / B&G Entreprenør AS
RIB:
Peikko is also responsible for the structural calculations associated to the design of the Rock Anchor Foundations
Levert, år:
2016-2017
Ferdigstilt, år:
2017
Antall turbiner:
33
Turbinprodusent:
Senvion
Turbinstørrelse, MW:
3.4MV-114
Tårnhøyde, m:
93

Kontakt oss