Bjerkreim wind park, Bjerkreim, Norway

  • Bygningstype:
  • Energikonstruksjon
Full skjerm Avslutt

Peikko Norge AS, har mottatt en betydelig ordre på rock anchor foundation technology til Bjerkreim Vindpark, lokalisert i Hå og Bjerkreim kommuner i Rogaland.

Peikko leverer til 70 vindturbiner et komplett fundamentdesign, og tilhørende stålkomponenter som omfatter rock adapter-plate med tårnbolter, FATBAR fjellforankringsbolter, integrert fjellboringsjigg- og montasjesystem, samt øvrige stålkomponenter. Leveranser pågår og er planlagt til å fortsette ut 2018. Vindparken vil være i løpet av siste halvdel i 2019.

Norsk Vind Energi AS har utviklet prosjektet, som også vil sørge for bygge- og prosjektledelsen i samarbeid med investoren Luxcara GmbH, en av Europas ledende kapitalforvaltere for investeringer i fornybar energi. Siemens Gamesa leverer 70stk SWT130-4.2MW turbiner, tårnhøyden er på 125 meter. Stangeland Maskin AS har fått oppdraget med å bygge vindparkens infrastruktur, som blant annet omfatter adkomst- og interne veier, hardstands for kraner, samt vindturbinfundamenter. Med seg har de Backe Rogaland AS til å utføre stålmontasje og betongarbeider, i forbindelse med byggingen av Peikko Rock Anchor Fundations.

Les mer down-arrow.png

Stangeland har opparbeidet seg omfattende kunnskap og erfaring med vindkraftprosjekter, og er særdeles fornøyde med å også få være med på Bjerkreim Vindpark. Vi har valgt Peikko som leverandør/prosjekterende for fundamentering med Rock Anchor Foundations. Årsaken til at Peikko får fornyet tillit er at vi i tidligere prosjekter har sett hvilken kvalitet som leveres, og ikke minst den kunnskap og oppfølging de gjør for prosjektet i gjennomføringsfasen. Det er svært tilfredsstillende at denne kompetansen sammen med Peikko som leverandør gir oss nye oppdrag.

Tore Voster, Markedssjef, Stangeland Maskin AS

Prosjektinformasjon

Utvikler:
Norsk Vind Energi AS
Entreprenør:
Backe Rogaland AS
Levert, år:
2018-2019
Ferdigstilt, år:
2019
Antall turbiner:
70
Turbinprodusent:
Siemens
Turbinstørrelse, MW:
SWT130-4.2 MW
Tårnhøyde, m:
125

Vi leverte

    Kontakt oss